​Alferne 2-4 år

De sociale- og personlige kompetencer er det vi primært har fokus på, samt at skabe et trygt, og inkluderende fællesskab med plads til alle.

I Skovens Børnehus er vi fire dage om ugen, fra 9 -12.30, opdelt i 3 mindre grupper. Her er børnene sammen med børn i samme aldersgruppe. Det er i disse grupper vi arbejder med vores læringsmål fra læreplanen.

Alferne er en gruppe på ca. 10 – 12 børn og 2 voksne. Da alfegruppen består af både de store vuggestuebørn og de små børnehavebørn, samt en voksen fra hvert sted skaber denne gruppe også brobygning i mellem de to ”huse”, så overgangen til børnehaven bliver tryg.

Vi arbejder med børnenes koncentration og motivation for, at blive selvhjulpen. Det er for, at styrke børnenes selvværd og selvtillid. Vi vil sammen opdage, at vi kan noget nyt – har lært noget – snakke om det og anerkende det. Vi vil give børnene erfaringer med at opdage ”jeg kan”.

Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns nærmeste udviklingszone. Vi giver barnet sammen med deres kammerater den optimale mulighed for udvikling og læring. Vi støtter barnet i at gå fra det ene udviklingstrin til det næste. Vi benytter tre læringsrum når vi støtter barnet i sin udvikling og læring. Vi voksne går foran, ved siden af og ikke mindst bagved barnet, for at barnet ikke skal føle, at en ”opgave er for stor”.

Vi støtter børnene i at styrke deres samarbejdsevne, samt deres forståelse for at være en god kammerat. At arbejde med børnenes sociale kompetencer er noget vi vægter højt. Vi mener det er vigtigt, at det enkelte barn kan indgå i nogle positive relationer, med andre børn og voksne. At børnene lære, at agerer hensigtsmæssigt i fællesskabet. Vi vil sammen opdage, at vi kan meget alene, men endnu mere i fællesskab. Vi vil snakke om det, og hjælpe hinanden med, at være anerkendende over for andre.

I det daglige bruger vi naturen rigtigt meget, vores aktiviteter vil såfremt det er muligt foregå ude. Vi har en hytte, hvor vi kan være når ”vejrguderne” ikke rigtig er med os. Vi bruger naturen til at skabe et fælles trejde sammen med børnene. Vi er opmærksomme på, at børnene får mulighed for forskellige sanseoplevelser som f.eks. at høre fuglende synge, mærke vinden i ansigtet, duften af bål og hoppe i vandpytter. At arbejde med og i naturen vil give børnene nogle gode naturoplevelser, der vil lære dem, at færdes i naturen med respekt for dyr og planter, samt give grobund for læring om naturen. Vi tager på ture ud af ”huset”, det kan være på biblioteket, til stranden osv. men turen går ofte i skoven, som vi har liggende i ”baghaven”. At være ude i den fri natur skærper børnenes iagttagelsesevner, samt er positivt for deres motoriske udvikling. At synge og læse historier er også noget vi prioterer højt.

Vi holder dagligt samling kl. 9.00 i ”Alfehytten”, hvor vi også spiser vores formiddagsmad. Der er ting, som er det samme hver dag for, at skabe struktur og genkendelighed. Der er også ting, der er forskelligt for uge til uge, dag til dag. Vi vil bl.a. snakke om, hvad hedder jeg? Hvad hedder min far, mor og søskende? Samt hvor bor jeg? Dette gør vi for, at styrke børnenes selvbevidsthed. Ca. kl. 11.00 vil vi spise vores medbragte madpakker, derefter vil de børn, der stadig har behov for en middagslur komme ind og sove. Ca. kl. 14.00 vil der blive serveret frugt, og i vinterhalvåret også brød.​​

Skriv dit barn på venteliste ​

Ønsker du at skrive dit barn på ventelisten? Klik på knappen nedenfor.

Vi gemmer jeres informationer, indtil jeres barn er 5 år.​

​Sjove aktiviteter hele året

Se billeder her 

​Hos os vil du opleve tryghed, nærvær og skovens ro​.

Læs om vores værdier

​Vi bruger dagligt naturen som læringsrum

Læs om vores hverdag

Har du spørgsmål?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Naturinstitutionen Skovens Børnehus

​​CVR: 41373431

Grønbovej 8, 4262 Sanved

Klik her for rutevejledning

Kontakt os

Vil du høre mere om hverdagen på Skovens Børnehus, skal du ikke tøve med at kontakte os.