Når børnene er i skoven styrkes mange af børnenes sanser og deres motorik. De styrker deres finmotorik ved at kigge på smådyr i skovbunden, når vi kigger på bladene og blomsterne. De skærper deres opmærksomhed når der bliver lyttet til fuglene og kigget efter dyrene i skoven. Det kan være en stor motorisk udfordring for de mindste at færdes i skoven. Dette giver dem en naturlig motorisk udvikling. De kan bruge meget tid på at gå op og ned af mindre bakker. Der er en udvikling i deres motoriske kunnen fra gang til gang, de kommer i skoven.
Når vi opdeler børnene i grupper med alderssvarende børn, har vi mulighed for at skabe de små og trygge rammer for de mindste, som de har brug for. Vi kan tilrettelægge aktiviteter som passer til deres udviklingstrin og derved inkludere dem alle i fællesskabet.
Sproget er også en stor del af deres udvikling. Sproget styrkes blandt andet med, sange og fortællinger. Vi bruger blandt andet, billeder af aktiviteter, placeret i børnehøjde. Her kan børnene indbyrdes, og sammen med en voksen, tale om billederne. Det er vigtigt at børnene færdes i sproglige miljøer, for at der er en naturlig udvikling af sproget.
I vuggestuen har børnene mulighed for at, sove når de har brug for det men som udgangspunkt to gange dagligt, for den mindste børn. De lidt større sover en gang til middag. Små som store, sover i barnevogne ude i det fri.
Vi tilbyder morgenmad til børnene mellem 6.15 og 7.30. Børnene spiser af deres medbragte madpakker kl. 9 og igen kl. 11. Børnene tilbydes frugt efter middagsluren.